Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Εγγραφές παίδων στα προ-αγωνιστικά τμήματα ΣΚΑΚΙ

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 16:22


    Εγγραφές παίδων στα προ-αγωνιστικά τμήματα ΣΚΑΚΙ
    Το σκακιστικό τμήμα του Α.Σ. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την –για δεύτερη συνεχή χρονιά- λειτουργία των προ-αγωνιστικών τμημάτων του, που απευθύνονται σε παιδιά –αγόρια και κορίτσια- ηλικίας από 6 έως 12 ετών, αρχάρια ή όχι.

    Η παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξία του σκακιού είναι μεγάλη. Τα παιδιά μαθαίνουν να βασίζονται στις δικές τους ικανότητες, αποκτούν κριτικό πνεύμα και αυτογνωσία, σκέπτονται, εκτιμούν, αξιολογούν και σχεδιάζουν χωρίς τον παράγοντα τύχη, που δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα μίας σκακιστικής παρτίδας.
    Στην αγωνιστική χρονιά 2013-14, αν και ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του σκακιστικού τμήματος, οι μικροί σκακιστές του ΑΡΗ διακρίθηκαν στους σχολικούς αγώνες, όπως π.χ. ο 6χρονος Σοφοκλής Ακριτίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Ανατ. Θεσσαλονίκη και 7ος στην τελική πανελλήνια φάση, και ο 7χρονος Ευάγγελος Λιάμος, 2ος στην ανατ. Θεσσαλονίκη.
    Τα προ-αγωνιστικά τμήματα θα παρέχουν προπονήσεις- θεωρητικά μαθήματα, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα σε κάθε παιδί (4 έως 6 εκπαιδευτικές ώρες)-αναλόγως του επιπέδου που θα επιλέξει-, ενώ θα διοργανώνονται εσωτερικά πρωταθλήματα, ανοικτά τουρνουά, και συναντήσεις με ομάδες παίδων άλλων σκακιστικών συλλόγων.
    Οι προπονητές των τμημάτων είναι γνωστοί, έμπειροι και καταξιωμένοι στο σκακιστικό χώρο, και έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας προπονητικό έργο.  Στόχος τους είναι τα παιδιά αυτά να παίξουν 40 τουλάχιστον επίσημες αξιολογημένες παρτίδες και ει δυνατόν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, μετά από 2-3 έτη.
    Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχάριων και προχωρημένων που θα διαχωριστούν και κατά ηλικιακές κατηγορίες.
    Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου του 2015 (με διακοπές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αφού τότε διεξάγονται τα παιδικά-νεανικά και τα σχολικά πρωταθλήματα).
    Υπογραμμίζεται πως για τα αρχάρια παιδιά η συμμετοχή στις προπονήσεις θα είναι ελεύθερη, χωρίς οιαδήποτε χρηματική επιβάρυνση, έως τις 18 Οκτωβρίου 2014.
    Το σκακιστικό τμήμα στεγάζεται, σε έναν απολύτως κατάλληλο και άνετο χώρο, στο γήπεδο του Αρη, κάτω από τη Θύρα 1. Η είσοδος είναι επί της Παπαναστασίου 154 (γωνία με την οδό Ματθαίου).
    Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Βαγγέλη Βιδάλη, στα τηλέφωνα 6972 906316, ο οποίος θα βρίσκεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη (από τις 25/8 και μετά), ώρες 5.15-6.45 μ.μ. στην αίθουσα των ακαδημιών για να γνωρίσει τους ενδιαφερόμενους γονείς και τα παιδιά τους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου