Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Με επιτυχία η διεξαγωγή του 1ου τουρνουά Σκάκι του ΑΡΗ

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 11:57

Με επιτυχία η διεξαγωγή του 1ου τουρνουά Σκάκι του ΑΡΗ

    Με επιτυχία η διεξαγωγή του 1ου τουρνουά Σκάκι του ΑΡΗ

    ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΑΡΓΥΡΟΥΔΗΣ & …ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΑΡΗ !
    Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου το διήμερο ατομικό ράπιντ τουρνουά των 9 γύρων, στη μνήμη του σκακιστή Κωνσταντίνου Μουλά, που ήταν και η πρώτη επίσημη αγωνιστική εκδήλωση του σκακιστικού τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ.

    Νικητής αναδείχθηκε ο Σταμάτης Αργυρούδης με 8 βαθμούς στους 9 αγώνες, 2ος ο Νίκος Τσιλιάς με 7,5 και 3οςο Σωτήρης Κυβέλος με 6,5.
    Στην 4η θέση ισοβάθμησαν οι Κωνσταντίνος Καμαρέτσος και Νίκος Λαγοπάτης με 6. Στις θέσεις 6-8 κατατάχθηκαν οι Θανάσης Μπαρμπής, Γιάννης Λιάνας και Νίκος Λαμπαδαρίου, με 5,5 βαθμούς.
    Στον πρώτο νικητή απονεμήθηκε κύπελλο και χρυσό μετάλλιο, αργυρό μετάλλιο στον 2ο και χάλκινο στον 3ο.
    Πρώτος στην κατηγορία των βετεράνων (άνω των 60 ετών) αναδείχθηκε ο Νίκος Κοκκώνης.
    Βραβεύτηκε επίσης η Αννα Χαρπίδου και ο 13χρονος Χαράλαμπος Χατζησταύρου, και οι δύο από τα Γιαννιτσά.
    Παρών στην τελετή λήξης ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Α.Σ. ΑΡΗΣ κ. Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη του συλλόγου στο νεοσύστατο σκακιστικό τμήμα, και αναφέρθηκε με εξαιρετικό τρόπο για την ποιότητα του σκακιού ως ιδιαίτερου αθλήματος με υψηλή πνευματική αξία. Επιπρόσθετα έκανε και μία καινοτόμο πρόταση: εκτός από τους νικητές-αθλητές θα πρέπει να επιβραβεύονται και οι δάσκαλοι-προπονητές στους οποίους οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους για να τα οδηγήσουν στην κορυφή του σκακιστικού Ολύμπου. Ενώ, πέρα από τα υλικά έπαθλα, εκείνο που μένει για πάντα ανεξίτηλο στη ψυχή και την καρδιά ενός αθλητή είναι το αυθόρμητο χειροκρότημα και η αναγνώριση του φίλαθλου κοινού.
    Την απονομή του κυπέλλου στον νικητή έκαναν ο υιός και ο εγγονός του Κωνσταντίνου Μουλά.
    Στους αγώνες συμμετείχαν 29 σκακιστές οι οποίοι εκφράστηκαν με πολύ καλά λόγια για το υψηλό επίπεδο των αγώνων και της διοργάνωσης.
    Τα αποτελέσματα του τουρνουά θα αξιολογηθούν για τους βαθμούς αξιολόγησης ράπιντ της FIDE.
    Αναλυτικά αποτελέσματα ανά γύρο και η πλήρης βαθμολογική κατάταξη του τουρνουά, στην ιστοσελίδαhttp://www.chess-results.com/tnr119974.aspx?lan=1&art=1&wi=821
    Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις του σκακιστικού τμήματος δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του σάιτ του Α.Σ. ΑΡΗΣ www.arisac.gr/sports/individual-sports/skaki

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου