Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ ξεκινά τις σκακιστικές του ακαδημίες

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 18:02

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ ξεκινά τις σκακιστικές του ακαδημίες

    Ο ΑΣ ΑΡΗΣ ξεκινά τις σκακιστικές του ακαδημίες
    Η Κάϊσσα είναι η μυθική «θεά» του σκακιού, όπως πιθανόν να γνωρίζουν ορισμένοι. Εκείνο, όμως, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι ο Θεός του πολέμου ΑΡΗΣ, για να «κατακτήσει» την πανέμορφη νύμφη Κάϊσσα ζήτησε τη βοήθεια της Αφροδίτης, κι αυτή του υπέδειξε να εφεύρει ένα παιχνίδι που να προσφέρει διασκέδαση, αλλά και να διακρίνεται από την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία του.

    Ετσι λοιπόν ο ΑΡΗΣ δημιούργησε το σκάκι και μ’ αυτό κατάφερε να εντυπωσιάσει και τελικά να εκπορθήσει την Κάϊσσα.
    Όλα αυτά περιγράφονται με λεπτομέρειες στο ομώνυμο ποίημα του Αγγλου Γουίλιαμ Τζόουνς, το 1763.

    Για άλλους το σκάκι είναι άθλημα, για άλλους τέχνη, για άλλους επιστήμη.
    Εκείνο, όμως,που αναγνωρίζεται ομόθυμα είναι η μεγάλη παιδαγωγική και εκπαιδευτική του αξία. Τα παιδιά μαθαίνουν να βασίζονται στις δικές τους ικανότητες, αποκτούν κριτικό πνεύμα και αυτογνωσία, σκέπτονται, εκτιμούν, αξιολογούν και σχεδιάζουν χωρίς τον παράγοντα τύχη, που δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα μίας σκακιστικής παρτίδας. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά, μετά από πιλοτικές εφαρμογές σε σχολεία πολλών χωρών, ότι το σκάκι βοηθά στη βελτίωση των επιδόσεων στα μαθηματικά και άλλα μαθήματα.

    Σήμερα, ο Α.Σ. ΑΡΗΣ, σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Γενικής του Συνέλευσης της 23ης Μαίου 2013, ανακοινώνει τη σύσταση του σκακιστικού του τμήματος και τη λειτουργία των ακαδημιών που απευθύνονται –αρχικά- σε παιδιά –αγόρια και κορίτσια- όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και της α’ τάξης του Γυμνασίου.
    Αργότερα θα προχωρήσει και στη λειτουργία τμημάτων και ομάδων που θα απευθύνονται σε φοιτήτριες και φοιτητές, αλλά και θα οργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους γονείς των παιδιών, ώστε αυτοί να κατανοούν το σκάκι και τους κανόνες του και έτσι να βοηθούν πληρέστερα τα παιδιά τους.

    Οι σκακιστικές ακαδημίες θα παρέχουν προπονήσεις-μαθήματα, δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε παιδί (4 εκπαιδευτικές ώρες), καθώς και θα διοργανώνουν εσωτερικά πρωταθλήματα, αλλά και συναντήσεις με ομάδες άλλων σκακιστικών συλλόγων. Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και η Ενωση Σ.Σ. Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, ενώ οι παίκτες θα μπορούν να αγωνίζονται στα ατομικά πρωταθλήματα και τουρνουά.

    Οι Έλληνες προπονητές των ακαδημιών είναι γνωστοί, έμπειροι και καταξιωμένοι στο σκακιστικό χώρο, και έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας προπονητικό έργο και ανάλογα αποτελέσματα μέσω των αθλητών τους.
    Τμήμα του προγράμματος των προπονήσεων βασίζεται στη μεθοδολογία που έχει αναπτυχθεί από κορυφαίους Ρώσους προπονητές και εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα επί δεκαετίες στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

    Θα συσταθούν τμήματα αρχάριων αλλά και προχωρημένων και τα παιδιά θα διαχωριστούν και κατά ηλικιακές κατηγορίες.
    Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου του 2014 (με διακοπές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αφού τότε διεξάγονται τα παιδικά και τα σχολικά πρωταθλήματα).
    Οι ακαδημίες στεγάζονται, σε έναν απολύτως κατάλληλο και άνετο χώρο, στο γήπεδο του Αρη, κάτω από τη Θύρα 1. Η είσοδος είναι επί της Παπαναστασίου 154 (γωνία με την οδό Ματθαίου).
    Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε –από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά- στον κ. Βαγγέλη Βιδάλη, στα τηλέφωνα 6972906316 και 2313 000860, ο οποίος θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ώρες 6-8 μ.μ. στην αίθουσα των ακαδημιών για να γνωρίσει τους ενδιαφερόμενους γονείς και τα παιδιά τους.
    Σημειώνεται ότι για τα παιδιά των γονέων που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Κοινωνίας Μελών Αρη παρέχεται έκπτωση 12% στην ετήσια συνδρομή, ενώ για τα αδέλφια παρέχεται η ίδια έκπτωση για κάθε αδελφό/-η.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου